Menu
Sepetiniz

Geleneksel Matbaa ve Online Matbaa RSS Feed

Geleneksel Matbaa ve Online Matbaa

Geleneksel ve online matbaa birbirine ne kadar çok benzese de aralarında belli bir takım değişkenler vardır.

Geleneksel ve online matbaa bugün her açıdan varlığını korumaya devam ediyor. Geleneksel matbaa geleneksel olmuş olsa hala kullanılmaya devam ediyor. Çünkü matbaa geçmişten gelen bir takım köklere sahip. Bugün gazetelerin basım sürecinde online matbaanın olduğu kadar geleneksel olan matbaanın da gücü vardır. Geleneksel matbaa kültürel açıdan da ön plana çıkan ve değerleri koruma yönünde ayrışan bir yapıyı teşkil eder. Bu da geleneksel matbaayı her daim vazgeçilmez kılar. Hem online hem de geleneksel matbaa birbirinden beslenir.

Geleneksel Matbaa

Geleneksel matbaa ile kağıdın vermiş olduğu o tozlu koku varlığını sürdürür. Geleneksel matbaa online olandan farklı olarak bir alan içinde kağıtla bire bir ilişki kurup basımı gerçekleştirir. Burada bir takım baskı makineleri kullanılır. Bu baskı makineleri ile gazete ya da kağıt basımı yapılır. Hatta gazetelerin üzerine yazılmış olan resim ve yazılar bile bu geleneksel yapı ile doğrudan kağıda aktarılır. Yani tamamen doğal yöntem etrafında her işlem sunulur. Bu alanda en çok da gazete basımı öne çıkar. Bir gazete basımı ile oldukça kullanışlı bir ve gelenekselliğe ışık tutan matbaacılık işlemi ortaya konur. Bugün hala bu işlem varlığını sürdürür.

Online Matbaa

Online matbaa geleneksellikten teknolojik açıdan ayrılır. Online matbaa tamamen online olan bir ortamda basılmış olan bir gazeteyi içerir. Yani burada kağıdın o tozunu hissetmezsiniz. Burada tamamen yapay bir alan içinde gerekli baskı tekniği uygulanır. Gazeteye aktarılacak olan yazı ve resimler de yine aynı şekilde online olacak şekilde kağıda aktarılır. Burada her işlem tamamen teknolojik açıdan belirli cihazlar eşliğinde uygulanır. Teknolojik cihazlar bugün sadece gazete alanında değil bir broşür ve afiş gibi baskı alanlarında da kullanılır. Bu yüzden bugün online baskı geleneksel baskıya oranla daha çok kullanılır. Online baskı daha pratik bir baskıdır. Bu baskı tekniği daha modern ve kullanışlı olan bir baskı tekniğidir. 

Burada hiç yazı yok