Menu
Sepetiniz

QR Kodu Oluştur RSS Feed

QR Kodu Oluştur

Hayatımızın birçok alanına alanında önemli bir yer almayı başaran QR kodu nasıl oluşturulur? Ücretsiz QR kod oluşturmak için gereken detayları sizlere sunuyoruz.

QR kod oluşturmak için yapılması gerekenler nelerdir? QR kod cihazlara okutulabilen ve istenilen siteye erişim yapmanızı sağlayan bir sistemdir. 1994 yılında geliştirilen QR Kod, beyaz fon üzerine siyah motiflerden bir araya geliyor. Kameralı telefonlar sayesinde QR kodlarda sık kullanılmaya başlandı. QR kod üzerine dilediğiniz bilgileri girebilirsiniz.

Ücretsiz Şekilde QR Kod Oluşturma

Karekod oluşturmak için herhangi bir ücret ödemenize gerek yoktur. Ücretsiz karekod oluşturma sitelerini kullanabilirsiniz. QR kodunu masaüstü ve mobil üzerinden oluşturabilirsiniz. QR kod oluşturma sitesi üzerinde kayıt oluşturarak kodlarınızı hazırlayabilirsiniz. Peki, karekod nasıl oluşturulur?

QR kod Oluşturma

·         Giriş yaptığınız site üzerinde karekod oluşturmak istediğiniz bilgileri girin.

·         Linkinizi ekleyin.

·         Karekod için çerçeve, şekil, renk ve logo seçimi yapın.

·         Kare kodunuzu dilerseniz internet üzerinden JPG olarak indirebilirsiniz.

·         Oluşturmuş olduğunuz karekodu güvenle kullanabilirsiniz.

Masaüstü ile beraber mobil üzerinden de karekod oluşturabilirsiniz. Android ve iOS için QR okuyucu programları yer almaktadır.

Barkod Ve QR Kod Arasındaki Farklar

Geleneksel barkodlar ambalajlı ürünleri tanımlamak için kullanılır. Barkod ve QR kodları arasında belirli farklılıklar bulunur. Bu farklar şu şekildedir.

Görünümleri Farklıdır

Barkodlar genellikle dikdörtgen şeklindedir. Barkod verileri yatay olarak okutulur. QR kodları kare şeklindedir. Böylece verileri dikey ve yatay olarak görüntülenebilir.

QR Kod Daha Fazla Veri Tutar

QR kodunun kare şekli nedeniyle, barkoddan daha fazla veri tutabiliyor. QR kodları, barkoddan çok daha fazla veri saklayabilir.

QR Kod Farklı Veriler Tutar

QR kodları barkodlardan farklıdır. Barkodlar, ürünün bilgilerini ve fiyatlarını satış noktasında tutmaktadır. QR kodları maddi olmayan bilgileri de sizlere sunabilir.

Japonya’da otomotiv endüstrisi için tasarlanan QR kodlar her geçen gün daha da yaygın hale geliyor. Sizde QR kodlarını kullanarak dilediğiniz gibi özgürce alışveriş yapabilirsiniz. Temassız ödeme desteği de veren QR kodu herhangi bir kart kullanmadan kolayca işlemlerin tamamlanmasını sağlar. QR kod sadece alışveriş değil bilgi paylaşımı konusunda da gereken desteği sunar.

Burada hiç yazı yok